1. 首页
  2. ! Utan en kolumn

Vi slutar röka: hur man kan bli av med tankar om cigaretter

Nästan varje rökare med erfarenhet minst en gång i sitt liv försökte lämna en dålig vana. Jag köpte det sista paketet, rökt det och gick efter det nya. Varken medvetenhet om fruktansvärda konsekvenser eller aversion mot tobaksillisten eller förakt för sina egna svagheter som räddas från önskan att röka. En bekant berättelse? Psykolog Natalya Luchnikova formulerade reglerna som stoppar mekanismen som startar tankar om cigaretter.

Regel 1

Det är viktigt att förstå och acceptera sanningen: ingen utom dig själv kommer att hjälpa. Sluta rusa för en "räddningscirkel" till andra människor. De förstår antingen inte vad problemet är, eller så kan de inte lösa det. Innan du går vidare, svara på din fråga: ”Du gillar att röka?"

Tänk väl. Upprört svar: ”Nej, naturligtvis!" – Inte alltid sant. Bland dem som vill sluta många som gillar att röka. Men låt oss börja med dem som uppriktigt svarade: "Nej". Ett sådant motsägelsefullt svar kan bero på att innan rökaren helt enkelt inte ställde sig själv denna fråga. Han receptfria potensmedel rökt ur vana. Sådana människor röker som regel mycket och överallt, röker en cigarett före sänggåendet och på morgonen först sträcka för en ny del av nikotin.

De tar ut nästa cigarett och finner att i deras händer, luft, på läpparna finns det inte tillräckligt med något bekant

Berättelser om farorna med rökning, bilder av förkolade lungor på paketet påverkar dem inte, eftersom de inte tänker på orsakerna till rökning eller konsekvenserna. Det finns helt enkelt inga dessa frågor i deras bild av världen, och själva processen utförs mekaniskt. Förpackningen är alltid till hands: Jag tog ut en cigarett, lätt, dras på, dokumenterad, släppt ut. De tar ut nästa cigarett och följer inte lusten eller önskan att röka, men helt enkelt upptäcker att läpparna i deras händer, luften saknas något bekant. Detta liknar att lagra en onödig, gammal, någon som lämnas som ligger tills husets ägare frågar: ”Men jag behöver det?"Grinning, han kommer att säga" nej "och kasta det som onödigt.

De flesta rökare av vana för att överge cigaretter svarar ärligt på frågan: ”Gillar jag att röka?"Svaret" nej "frigör dem från nikotinberoende direkt. Och det finns många exempel.

Regel 2

De som, trots den tvångsmässiga önskan att sluta röka, sträcker sig bakom en cigarett, efter en lugn viskning: "Jag gillar att röka". Och denna blyga röst besegrar alla rimliga argument om farorna med rökning och fördelarna med att överge cigaretter. Han är så klagande och eländig att han verkligen vill lugna ett par puffar.

För dem som gillar att röka uppstår önskan att ta en cigarett som svar på en specifik känsla. Det finns en viss situation där denna känsla manifesteras. Du måste antingen hantera henne eller undertrycka henne med en cigarett. I en sådan situation är styrka, vilja och viljestyrka underlägsen. Denna känsla är mycket gammal och dess chanser för seger är nästan hundra procent.

Fördelen med krafter visas bara när vi upptäcker och identifierar denna känsla. Hennes namn är rädsla. Vanlig, primitiv rädsla som behåller styrka förblir oidentifierad. Det består i en sak: rädslan för att inte hantera … det är här sanningens ögonblick: vad du vägrar att klara konstruktivt, medvetet, undertrycka styrkan, möjligheten och förmågan att ta överhanden? Det finns lika många svar som livssituationer. Till exempel kan du röka under en gräl eller efter att den ska missförstås, deprimeras, förolämpas och förnedras. Om du bestämmer dig för att sluta röka, är nästa steg att erkänna för dig själv: oavsett vad som händer, kan jag hantera!

Ofta kan du höra en åsikt om viljestyrka i avvisningen av rökning. Lita på det som frälsning – Utopia. Själva känslan av rädsla bryts kommer. Naturligtvis kan du överge cigaretten med en stark fylld ansträngning, men denna vägran kommer att vara tillfällig. Så snart rädslan uppstår, som du är van vid att hantera, inhalera tobaksrök, kommer handen att räcka efter en cigarett. För en fullständig övergivande av dålig vana är det viktigt att förstå vad du flyr. Svaren kommer att ge förtroende för att du kan hantera en cigarett, som bara ger ett fem -minuters paus, men inte räddar från rädsla.

Regel 3, 4, 5

Erkänna att du är en tillräckligt stark person. Du behöver inte underskatta dig själv. Kom ihåg vad som händer, du kan hantera. Förlora känslan av rädsla till slutet och ställa dig själv frågan: ”Vad kommer att hända om detta händer?»Efter att ha fått ett svar, fråga dig själv igen:” Vad kommer att hända om detta händer?"Så tills du förstår att det inte finns något att vara rädd för.

【本文作者】:亿闻天下网,商业用途未经许可不得转载,非商业用途转载注明出处原文链接:https://cqsoo.com/utan-en-kolumn/129259.html

【版权与免责声明】:如发现内容存在版权问题,烦请提供相关信息发邮件至 kefu@cqsoo.com ,

并提供相关证据,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。反馈给我们

本文内容由互联网用户自发贡献,本站不拥有所有权,不承担相关法律责任。

Copyright 2007-2019 亿闻天下网 / 渝ICP备89217412123号-1  / 本站由wordpress、阿里云、群英、百度云提供驱动力
QR code